Nika, Jakub a velký veganský sen
Měli jsme možnost procestovat svět. Místo toho jsme peníze vložili do snu v podobě veganské gastronomie. Je to jako včera, kdy jsme čekali na kurýra s prvním stánkem. Souvisela s tím spousta emocí a otázek. „Je to ta správná cesta? Budeme mít úspěch? Půjde nám to?” – ten výstup z komfortní zóny a vír myšlenek v našich hlavách si asi umíte představit.
Veganské jídlo na eventech a různých místech metropole
Naše poprvé bylo ve velkém stylu. Od přátel přišla nabídka ukázat se na festivalu Hypno Open Air a my na něm naplnili břicha stovkám osob. Tu spoustu pozitivních ohlasů, energie a ve výsledku i naší euforie nikdy nezapomeneme. Namotivovalo nás to. S jedním stánkem jsme začali obrážet hudební a gastro festy i události zdravého životního stylu a své stanoviště našli každý týden pravidelně na různých místech Prahy. Zprvu na náměstí Jiřího z Poděbrad, kde jsme stáli u zrodu tzv. veganských čtvrtků, ale také na kulaťáku v Dejvicích, na trzích na Náplavce nebo úplně v centru, na náměstí Republiky.
Přitahujeme různé typy lidí, atraktivní vůně a vzhled našich burgerů totiž láká nejen vegany. Od začátku nám záleží na tom, aby u nás pozitivní zážitek zákazníků nepocházel jen z chutí. Pokrmy zpracováváme se vší láskou a pílí, jsme ale především autentičtí, což nám přineslo úspěch. Povědomí o nás se pořád zvětšovalo, lidem chutnalo, růst byl další přirozený krok. Díky Honzovi, našemu kamarádovi a stálému spokojenému zákazníkovi, se naše flotila obohatila o foodtruck. S ním jsme se stali výraznější, zapamatovatelnější a hlavně pojízdnější. Najednou bylo snazší jezdit napříč Českem a být lidem ještě blíž.
Vždycky jsme chtěli vyrábět vlastní produkty. Bistro nás ale drželo v zápřahu každý den a na nové plány čas příliš nezbýval. Rok 2020 byl takovým zásahem shůry, který naši činnost akceleroval. V týmu dnes už máme i exekutivního šéfkuchaře a potravinářského technologa. Vyvinout produkty s „masitou” strukturou a skvělou chutí je totiž skutečná alchymie. Vyšlo to. Výroba se rozběhla i díky sbírce našich příznivců a my jim znovu moc děkujeme.
Domníváme se, že veganství je jedna z nejsnadnějších cest, jak zredukovat potíže naší planety. Náš záměr je jednoduchý a jasný – chceme inspirovat ostatní ke zdravějšímu a šťastnějšímu způsobu žití. Svět založený na rostlinách a ochraně životního prostředíje tím prvním krokem, jenž naše značka reprezentuje.
Jděte za tím, co milujete! Nevyplatí se ptát, co jiní hledají venku. Ptejte se, co máte v sobě.
1. Přispívat k vytvoření zcela veganského světa.
2. Minimalismus – žít pomalejší, skromnější a jednodušší život s méně věcmi.
3. Motivovat lidi k zdravějšímu životnímu stylu.
Méně je více.
Můj táta Libor: Nebojácný a silný člověk, který mi vštěpil cílevědomost a disciplínu, což je základem každého úspěchu.
1. Šířit lásku ke všemu živému.
2. Podporovat proces udržitelnosti na planetě.
3. Zvětšovat nabídku veganských produktů a pokrmů.
Chci odebírat novinky ze světa veganské výživy, akční nabídky VEGANGRILL, nebo nové recepty a informace o produktech.