Jsme značka, nebo spíše společnost lidí, která věří, že existuje rozumný způsob, jak se stravovat. Naším posláním je rozšiřovat ideu veganství a vytvářet nutričně a chuťově vyvážené rostlinné produkty. Živočišná produkce má negativní dopad na životní prostředí a změnu klimatických podmínek, a moc nás těší, že k tomuto stanovisku došel i výzkum zaměřený na stravovací návyky Čechů. Věříme, že naše vlastní aktivity
podpoří snazší přechod z živočišné stravy k rostlinné a pomohou řešit globální problémy – pozitivně ovlivní lidské zdraví, změnu klimatu, čerpání omezených přírodních zdrojů a špatné životní podmínky zvířat. Budoucnost je veganská a my jí jdeme naproti!
Zakládáme si na jednoduchosti. Všechny naše produkty pochází výhradně z prvotřídních rostlinných surovin. Jedno je ale jisté – volíme přísady bohaté na bílkoviny, tuky a minerály, naopak odmítáme synteticky vyrobené přísady a GMO.
Náš burger chutná velmi podobně jako maso. Navrhli jsme ho tak, aby měl nejen obdobnou chuť, ale také totožnou strukturu. Můžeš ho tedy podávat jako běžný masový plátek, ale mít dobrý pocit, že děláš dobře pro sebe a pro planetu.
Tato otázka má několik úhlů pohledu:
Když na burgery nahlédneš z výživového hlediska, VEGANGRILL burger je stabilní a má vždy deklarované nutriční hodnoty. K hovězímu masu se váže hodně proměnných – pochází z konvenčního chovu nebo je BIO? A co další suroviny, které se v burgerovém kousku nachází? Jednoznačnou odpověď můžeme poskytnout, když si vše objasníme. Pokud náš plátek srovnáme s čistým hovězím masem, VEGANGRILL vychází výživově lépe třeba tím, že obsahuje více bílkovin a méně cholesterolu.
Pokud se na tyto dva druhy burgerů podíváme ze strany environmentální, produkce hovězího masa vyžaduje extrémně velké množství půdy i vody a přispívá ke změně klimatu (dokonce více, než výroba živočišných výrobků z drůbeže nebo vepřového). Výroba hovězího produktu tedy rozhodně nepřispívá ke zdraví planety.
Názor si můžeš udělat hned, ale jednoznačnou odpověď ti dá pouze srovnání dvou konkrétních výrobků. Zajímavé závěry se dočteš na stránkách ProVeg – velmi doporučujeme jejich pasáže o výživě.
Každý by měl jíst, co má rád. V našem případě jsou to šťavnaté a lahodné burgery, klobásky a další.
Chuť VEGANGRILL pokrmů navíc překvapuje a dokládá, že je rostlinná strava nejen mírumilovná a zdravá, ale také chutná. A o to nám jde!
Je to trochu alchymie, ale v podstatě velmi jednoduchá – vláknitou strukturu masa a vrstvy v rostlinných tucích, pojivech, příchutích a barvách vytváříme procesem, který kombinuje ohřev, chlazení a tlak. Plnou chuť potom vytváříme Maillardovou reakcí, což je karamelizace základních aminokyselin s cukry. Touto reakcí vzniká třeba i zlatohnědá kůrka, známá z pečeného masa.
Čerpáme z rostlin, především z luštěnin, které mají vyšší nebo alespoň stejnou hladinu bílkovin jako živočišné výrobky. V našich produktech najdeš např.:
Ano, naše produkty ti neublíží, neobsahují arašídy, ořechy ani jiné přísady ze seznamu alergenů. Hrách je luštěnina. Lidé s těžkou alergií na luštěniny, která může zahrnovat i alergii na arašídy (což jsou také luštěniny), by měli být při konzumaci hrachového proteinu opatrní.
100 %! Naše produkty vznikají z čisté lásky a jsou nekompromisně rostlinné a veganské.
Klikni zde pro zobrazení našich nejnovějších poboček.
Chci odebírat novinky ze světa veganské výživy, akční nabídky VEGANGRILL, nebo nové recepty a informace o produktech.