Náš proces využívá základní prvky vaření – ohřev, chlazení, tlak a míchání. Jejich správnou kombinací
získávají rostlinné bílkoviny masitou chuť a texturu.
Zní komplikovaně, ale je jednoduchá a pokrmu dává plnou chuť. Jde o proces, při němž karamelizují
základní aminokyseliny a cukry. Stejnou reakcí vzniká zlatohnědá kůrka při pečení masa.
Vsázíme na jednoduchost. Obejdeme se bez GMO, hormonů, antibiotik, cholesterolu.
Věříme, že v tom je budoucnost jídla.
Obě luštěniny jsme pečlivě vybírali, aby měly vyšší nebo alespoň stejnou hladinu bílkovin,
jako podobné produkty živočišného původu.
Fava fazole jsou relativně malé velikosti, ale s obrovským množstvím živin. Jsou vynikajícím
zdrojem rozpustné vlákniny, bílkovin, kyseliny listové, manganu, mědi a dalších mikroživin.
Hrách je plný minerálů. Jeho spotřeba hrála v české historii velkou roli a je škoda, že dnes se jí
méně. Obsahuje vitamíny skupiny B, ale např. i vápník, fosfor nebo železo.
Konzumace luštěnin přispívá nejen našemu zdraví, ale i krajině. Mají totiž velkou schopnost vázat vzdušný dusík, což v praxi znamená, že nepotřebují tolik hnojit a zároveň zlepšují kvalitu půdy k pěstování dalších plodin.
Zaručuje šťavnatost a to, že na pánvi nebo grilu libozvučně syčí.
Patří mezi nejzdravější rostlinné oleje. Má vysoký podíl omega – 3 mastných kyselin, které si naše tělo nedokáže samo vyrobit, a obsahuje další mastné kyseliny, např. kyselinu olejovou, udržující rovnováhu hladiny cholesterolu.
Protože je funkční a dodává chuť, jež od dobrého jídla očekáváme.
Náš organizmus ji lehce vstřebává. Zabraňuje nadměrnému tělesnému zadržování vody a může mít další fyziologické benefity.
Řepa je velmi chutná a zajímavá, považuje se totiž za podkladnici vitaminů, stopových prvků a dalších látek. Podle mnoha zdrojů zvyšuje počet červených krvinek, detoxikuje, zlepšuje činnost mozku, zpomaluje projevy stárnutí, posiluje kosti, příznivě ovlivňuje srdce a cévy a má spoustu dalších pozitivních účinků. My používáme její extrakt, česky koncentrát, který se vyrábí jejím vysušením a rozemletím.
Vlastnosti papriky gastronomie využívá od nepaměti nejen kvůli barvě a chuti, ale také výživovým vlastnostem. Vyznačuje se výhřevností lidského organizmu a vysokým obsahem vitaminu C a provitaminu A (tzv. beta karotenu). Uvádí se také, že má antioxidační účinky a podporuje normální funkci imunitního systému. U nás používáme tu nejvyšší jakost, vyráběnou z drcených paprikových lusků.
Udržují produkty pohromadě a poskytují jim texturu, kterou si užiješ při každém soustu. Bramborový škrob neobsahuje lepek, je méně kalorický, účinkuje probioticky a potenciálně pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi.
Všechny naše chutě a barviva pochází z rostlin a nikdy tomu nebude jinak.
Pozitivní na něm je nejen skutečnost, že se vyrábí ze stejných kvasnic jako chleba a pivo, ale především jeho zajímavá chuť.
Obsahuje velké množství vitaminů skupiny B, hlavně B1 aB2. V některých případech má pozitivní vliv na nervy, pokožku, vlasy a nehty.
Kompletní složení našich produktů najdeš zde.
Chci odebírat novinky ze světa veganské výživy, akční nabídky VEGANGRILL, nebo nové recepty a informace o produktech.