VÝROBA

S láskou k lidem, zvířatům a planetě

vyrábíme maso z rostlin. jak?

Náš proces využívá základní prvky vaření – ohřev, chlazení, tlak a míchání. Jejich správnou kombinací
získávají rostlinné bílkoviny masitou chuť a texturu.

chuť vzniká maillardovou reakcí

Zní komplikovaně, ale je jednoduchá a pokrmu dává plnou chuť. Jde o proces, při němž karamelizují
základní aminokyseliny a cukry. Stejnou reakcí vzniká zlatohnědá kůrka při pečení masa.

carka black

výsledek?
lahodné a mírumilovné jídlo!

carka black

z čeho aneb klíčové složky

Vsázíme na jednoduchost. Obejdeme se bez GMO, hormonů, antibiotik, cholesterolu.
Věříme, že v tom je budoucnost jídla.

proteiny

fava fazole • hrách

Obě luštěniny jsme pečlivě vybírali, aby měly vyšší nebo alespoň stejnou hladinu bílkovin,
jako podobné produkty živočišného původu.

Fava fazole jsou relativně malé velikosti, ale s obrovským množstvím živin. Jsou vynikajícím
zdrojem rozpustné vlákniny, bílkovin, kyseliny listové, manganu, mědi a dalších mikroživin.

Hrách je plný minerálů. Jeho spotřeba hrála v české historii velkou roli a je škoda, že dnes se jí
méně. Obsahuje vitamíny skupiny B, ale např. i vápník, fosfor nebo železo.

Konzumace luštěnin přispívá nejen našemu zdraví, ale i krajině. Mají totiž velkou schopnost vázat vzdušný dusík, což v praxi znamená, že nepotřebují tolik hnojit a zároveň zlepšují kvalitu půdy k pěstování dalších plodin.

tuky

řepkový olej

Zaručuje šťavnatost a to, že na pánvi nebo grilu libozvučně syčí.

Patří mezi nejzdravější rostlinné oleje. Má vysoký podíl omega – 3 mastných kyselin, které si naše tělo nedokáže samo vyrobit, a obsahuje další mastné kyseliny, např. kyselinu olejovou, udržující rovnováhu hladiny cholesterolu.

minerály

sůl

Protože je funkční a dodává chuť, jež od dobrého jídla očekáváme.

Náš organizmus ji lehce vstřebává. Zabraňuje nadměrnému tělesnému zadržování vody a může mít další fyziologické benefity.

příchutě a barvy

extrakt z červené řepy • červená paprika

Řepa je velmi chutná a zajímavá, považuje se totiž za podkladnici vitaminů, stopových prvků a dalších látek. Podle mnoha zdrojů zvyšuje počet červených krvinek, detoxikuje, zlepšuje činnost mozku, zpomaluje projevy stárnutí, posiluje kosti, příznivě ovlivňuje srdce a cévy a má spoustu dalších pozitivních účinků. My používáme její extrakt, česky koncentrát, který se vyrábí jejím vysušením a rozemletím.

Vlastnosti papriky gastronomie využívá od nepaměti nejen kvůli barvě a chuti, ale také výživovým vlastnostem. Vyznačuje se výhřevností lidského organizmu a vysokým obsahem vitaminu C a provitaminu A (tzv. beta karotenu). Uvádí se také, že má antioxidační účinky a podporuje normální funkci imunitního systému. U nás používáme tu nejvyšší jakost, vyráběnou z drcených paprikových lusků.

bramborový škrob - metylcelulóza (derivát rostlinných vláken)

Udržují produkty pohromadě a poskytují jim texturu, kterou si užiješ při každém soustu. Bramborový škrob neobsahuje lepek, je méně kalorický, účinkuje probioticky a potenciálně pomáhá  regulovat hladinu cukru v krvi.

Všechny naše chutě a barviva pochází z rostlin a nikdy tomu nebude jinak.

a také toto!

extrakt z droždí

Pozitivní na něm je nejen skutečnost, že se vyrábí ze stejných kvasnic jako chleba a pivo, ale především jeho zajímavá chuť.

Obsahuje velké množství vitaminů skupiny B, hlavně B1 aB2. V některých případech má pozitivní vliv na nervy, pokožku, vlasy a nehty.

carka black

základní esence našich produktů? láska!

Kompletní složení našich produktů najdeš zde.

carka black